Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Η πριγκίπισσα που ήταν τεμπέλα!

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια βασίλισσα που είχε μια κόρη την  Καρολίνα.
 Η πριγκίπισσα Καρολίνα ήταν μια όμορφη και ευγενική κοπέλα, αλλά λιγουλάκι τεμπέλα.

 Της άρεσε να περνάει τον καιρό της χαζεύοντας  έξω από το παράθυρο και κάνοντας όνειρα για τη μέρα που ένας όμορφος πρίγκιπας θα την παντρευόταν και θα την έπαιρνε να ζήσει μαζί του.

Όμως η βασίλισσα είχε άλλα όνειρα για την Καρολίνα.  Ήθελε η κόρη της να μάθει   να υφαίνει  και να φτιάχνει με μετάξι και λινό ωραία σεντόνια  και μαντιλάκια για τα χέρια, όπως άλλωστε συνήθιζαν να κάνουν τότε όλες οι πριγκίπισσες.
 Η Καρολίνα όμως βαριόταν αφόρητα να κάθεται να υφαίνει. Το έβρισκε άλλωστε και πολύ κουραστικό! Η μητέρα  της λοιπόν, θέλοντας να διορθώσει αυτό το ελάττωμα της Καρολίνας, την έστειλε σε ένα κοντινό βασίλειο όπου ζούσε μια βασίλισσα, πασίγνωστη  για την αυστηρότητά της.

-‘’Η κόρη μου, η Καρολίνα, μπορεί  να υφαίνει και να κεντάει τέλεια’’ άρχισε να λέει με καμάρι, όταν σύστησε την κόρη της στη βασίλισσα.’’ Είναι γρήγορη και ικανή. Είμαι σίγουρη ότι θα χαρεί πολύ να υφάνει ή να κεντήσει για σένα’’.

Πρέπει να ξέρετε ότι αυτή η βασίλισσα λάτρευε τα όμορφα υφάσματα. Της άρεσαν μάλιστα τόσο πολύ, που είχε ένα ολόκληρο δωμάτιο γεμάτο από λινάρι! Όπως είναι φυσικό, όταν άκουσε αυτά για την Καρολίνα, ενθουσιάστηκε και δεν έβλεπε την ώρα  να στρωθεί η μικρή πριγκίπισσα στη δουλειά.

Πήγε λοιπόν την Καρολίνα στο δωμάτιο με το λινάρι και της είπε: ‘’Όταν υφάνεις όλο αυτό το λινάρι και κεντήσεις όλα τα υφάσματα που θα φτιάξεις, σου υπόσχομαι ότι θα παντρευτείς το γιο μου, τον πρίγκιπα’’.

Τι ήθελε η βασίλισσα και το είπε αυτό; Η Καρολίνα πήγε στο παράθυρο και άρχισε να ονειρεύεται τον πρίγκιπα. Οι ώρες περνούσαν και η πριγκίπισσα δεν είχε υφάνει ούτε ένα μικρό κομματάκι ύφασμα.

Το άλλο πρωί η βασίλισσα πήγε να δει πώς τα πήγαινε η πριγκίπισσα. Μόλις όμως κατάλαβε ότι η μικρή δεν είχε ξεκινήσει να δουλεύει, θύμωσε πολύ!
‘’Με κορόιδεψες!’’ είπε στην κοπέλα αυστηρά. ‘’Εάν δεν υφάνεις όλο το λινάρι μέχρι αύριο, θα σε κλείσω στη φυλακή!’’

Όταν το άκουσε αυτό η Καρολίνα, φοβήθηκε πάρα πολύ. Και μόλις έφυγε η βασίλισσα έβαλε τα κλάματα. Πώς ήταν δυνατό να υφάνει το λινάρι και έπειτα να   κεντήσει  το ύφασμα, αφού δεν το είχε ξανακάνει ποτέ;

Ακριβώς  εκείνη τη στιγμή  κάποιος χτύπησε την πόρτα του δωματίου. Η κοπέλα άνοιξε και είδε μπροστά της τρεις ηλικιωμένες γυναίκες. Ήταν τόσο άσχημες, που έκαναν την Καρολίνα να φοβηθεί.
Η πρώτη είχε ένα   αντίχειρα τόσο μεγάλο, που  έμοιαζε με φραντζόλα ψωμιού. Η δεύτερη είχε ένα τεράστιο κάτω χείλος, που κάλυπτε όλο το πηγούνι της. Η τρίτη είχε μια πατούσα  μεγάλη σαν ρακέτα  του τένις.

-‘’Είμαστε εδώ, μικρή μου, για να σε βοηθήσουμε’’ της είπαν με απαλή φωνή. ‘’Θα υφάνουμε εμείς το λινάρι για σένα, αρκεί κι εσύ να μας υποσχεθείς ότι θα μας καλέσεις στη γιορτή του γάμου σου’’.

Η  Καρολίνα  έκλεισε αμέσως τη συμφωνία .
Τότε οι τρεις γυναίκες  έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά. Η πρώτη τραβούσε κλωστή με το τεράστιο δάχτυλό της, η δεύτερη την έγλειφε με το τεράστιο χείλος της, ενώ η τρίτη δούλευε τον αργαλειό με το τεράστιο και έμπειρο πόδι της..
Πολύ γρήγορα όλα το λινάρι είχε υφανθεί.

Την επόμενη ημέρα η βασίλισσα πήγε να δει την πρόοδο της πριγκίπισσας και δεν πίστευε στα μάτια της, όταν είδε τη δουλειά που είχε κάνει.

-‘’Η μητέρα σου είχε δίκιο!’’ είπε  ικανοποιημένη. ‘’Μπορείς να υφάνεις καταπληκτικά. Θα κρατήσω την υπόσχεσή μου και θα σου δώσω το γιο μου για σύζυγό σου.

Όλα  ήταν έτοιμα για το γάμο.  Η Καρολίνα δεν ξέχασε την υπόσχεσή της και κάλεσε  στη γιορτή και τις τρεις γυναίκες που την είχαν βοηθήσει. Όταν τις δε ο πρίγκιπας, έμεινε άφωνος με την ασχήμια τους.

-‘’Είμαστε  έτσι, γιατί υφαίνουμε συνέχεια! ‘’ του είπαν εκείνες που μάντεψαν τις σκέψεις του. Τότε ο πρίγκιπας απαγόρευσε στην πριγκίπισσα να υφαίνει. Δεν ήθελε, βλέπετε, να γίνει η γυναίκα του τόσο άσχημη.

Έτσι, η Καρολίνα  έζησε ευτυχισμένη στο  παλάτι της, μαζί με τον όμορφο πρίγκιπά της, κάνοντας αυτό που πάντα της άρεσε: όνειρα!



τα παραμύθια με πριγκίπισσες είναι από τον τόμο ''Οι ωραιότερες Ιστορίες  με πριγκίπισσες'' : του  Tony Wolf!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...