Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ!

Σας παραθέτω μια υπέροχη ιστορία τη Ολυμπίας του GLOWWORM που πραγματικά αξίζει και διδάσκει και που είχε την καλοσύνη να μου επιτρέψει να την αναρτήσω στο blog μου.

πηγή


Μια φορά και ένα καιρό ζούσαν στην ίδια πόλη ,στην ίδια γειτονιά η Αλήθεια και το Ψέμα.
Η Αλήθεια είχε ένα μεγάλο και ευρύχωρο σπίτι με μεγάλα και ανοιχτά παράθυρα που άφηναν το φως του ήλιου να το διαπερνά και να το θερμαίνει όλες τις εποχές του χρόνου .
Ο κήπος της ήταν πάντα γεμάτος όμορφα λουλούδια και δένδρα, που έφτιαχναν γλυκούς καρπούς έτοιμους να τους δοκιμάσει ο κάθε ένας που θα διάβαινε την πόρτα της και το τραπέζι ήταν πάντα στρωμένο με δεκάδες εδέσματα και γλυκίσματα φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη για όποιον ήθελε να τα γευτεί.
Παρ όλα αυτά η Αλήθεια δεν είχε πολλούς φίλους ,το ζεστό και φιλόξενο σπίτι της δεν ήταν αρκετό για να τραβήξει τους επισκέπτες.
Η Αλήθεια έκανε παρέα μόνο με την Ειλικρίνεια .Ήσαν αγαπημένες φίλες και κάθε μέρα χρόνια τώρα, έπιναν αντικριστά το τσάι τους χαμογελώντας η μια στην άλλη ,κάνοντας όνειρα πως κάποτε θα γίνει αγαπητή και θα γεμίσει το σπίτι της από κόσμο που θα έρχεται να την επισκεφθεί και να δεχθεί τις σοφές συμβουλές της.
Το Ψέμα αντίθετα είχε μικρό και θλιβερό σπίτι με μικρά παράθυρα ερμητικά κλειστά και σκούρα τζάμια που εμπόδιζαν το φως να εισέλθει και το κρατούσε κρύο ,παγωμένο και σκοτεινό ,γι αυτό και έμοιαζε απίστευτα αφιλόξενο. Και όμως δεν του έλειπαν οι φίλοι καθημερινά .
Το Ψέμα δεν άδειαζε από τους επισκέπτες ,κόσμος πολύς πήγαινε και ερχόταν και ζητούσε τις ιδέες του και εκείνο με καμάρι επαίρονταν για την εξυπνάδα που είχε να καθοδηγεί τους φίλους του .Έτσι σε λίγο καιρό η πόλη γέμισε με ανθρώπους που καθοδηγούμενοι από το Ψέμα έγιναν και εκείνοι ψεύτικοι σαν και αυτό και ήρθαν και άλλοι και έγιναν κι εκείνοι το ίδιο και γέμισε ο κόσμος όλος ψέματα. Έπαιζαν και διάφορα παιχνίδια όλοι μαζί και τα αγαπημένα τους ήταν το "σκοτεινό δωμάτιο" ,η "κρεμάλα ", η "τυφλόμυγα " το "κλέφτες και αστυνόμοι ","το σπασμένο τηλέφωνο" και το "μάντεψε ποιος ".Πολλοί που έπαιζαν αυτά τα παιχνίδια παρ όλο που τσακίζονταν, μάτωναν και πονούσαν ,τα έβρισκαν διασκεδαστικά και εθιστικά και ήταν δύσκολο να τα αποχωριστούν.Όμως με τόσο κόσμο μέσα στο ίδιο του το σπίτι το Ψέμα άρχισε να ασφυκτιά να νοιώθει άβολα ,πιεστικά και βασανιστικά ,δεν μπορούσε να ανασάνει και επιπλέον ένοιωθε άρρωστα και καταθλιπτικά και γεμάτο τύψεις για την ζωή που είχε διαλέξει.
Ενώ η Αλήθεια παρέα με την Ειλικρίνεια παρ ότι έμειναν για πάντα ολομόναχες, γι αυτό σπάνιες και ακριβοθώρητες εν τούτοις όποιος είχε τη σοφία να διαβεί την πόρτα του σπιτιού της ένοιωθε τη γλυκιά θαλπωρή και ζεστασιά που πρόσφεραν απλόχερα .Οι δυο φιλενάδες ήσαν ευτυχισμένες ,ήρεμες και χαρωπές απαλλαγμένες από θορύβους και ενοχλήσεις ανόητων ανθρώπων .Γι αυτό από τότε λένε πως η Αλήθεια είναι μια ,μοναδική και λάμπει ,ενώ τα ψέματα πολλά ,ανούσια και οδυνηρά.

8 σχόλια:

  1. Μπράβο στην Ολυμπία για το παραμύθι της Μπράβο και σε σένα που το έφερες κι εδώ. Όντως η Αλήθεια είναι μόναδική και λάμπει. Ενώ τα ψέμματα πολλά.
    Καλή σου μέρα μέρα Καλό Σ/Κο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Άννα μου είναι πολύ ωραίο και διδακτικό το παραμύθι της Ολυμπίας και μας λέει τα πάντα για την αλήθεια και το ψέμα με πολύ όμορφο τρόπο! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο στην Ολυμπία για τη γραφή της και το παραμύθι της και μπράβο και σε σένα Μαρία για την παρουσίασή του.
    Καλό Σ/Κ να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου είναι ένα πολύ όμορφο και ζεστό παραμύθι που διδάσκει όμως πραγματικά!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο παραμύθι και φυσικά διδακτικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Δελφινάκι μου πάντα σκοπός μας η διδαχή!

      Διαγραφή
  4. Παιδια να ειστε καλα ! και ιδιαιτερα ευχαριστω την Μαρια που ειχε την ευγενη καλοσυνη να το παρουσιασει στο blog της . Μονο που λυπαμαι που δεν εχω υπολογιστη για να συμμετεχω τελευταια και αργω πολυ να σας απαντησω .Ελπιζω συντομα να αποκατασταθουν ολα ... και παλι σας ευχαριστω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολυμπία μου να είσαι καλά και χαίρομαι να φιλοξενώ όμορφες ιστορίες και τόσο καλογραμμένες όπως η δική σου! Η τιμή είναι δική μου σ' ευχαριστώ πολύ! Εύχομαι να ξεπεράσεις τα προβλήματα με τον υπολογιστή σου! Να είσαι πάντα καλά!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...